KIND / JONGEREN

ADHD Kinderen en Jongeren

ADHD

INFO

Kinderen met ADHD zijn heel spontane kinderen die overlopen van energie. Ze hebben een onweerstaanbare drang om te bewegen, te handelen en te reageren.

Ze kunnen zich moeilijk concentreren en zijn hyperactief en erg impulsief. Hun gedragsproblemen zorgen ervoor dat ze door hun omgeving vaak als ’lastig’ worden bestempeld en dat ze door leeftijdgenootjes soms gemeden worden.

HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

Je bent jonger dan 18 jaar of je hebt kinderen jonger dan 18 jaar. Jijzelf of jouw kind heeft de diagnose ADHD reeds gekregen en wil geholpen worden om te leren om met de hierbij horende problemen en belemmeringen in het dagelijkse leven om te gaan en te verminderen.

HOEVEEL KOST HET?

Je moet aangesloten zijn bij een mutualiteit en de zorgkas keurt de aanvraag tot tegemoetkoming goed. De hulpverlening, zowel onderzoek als begeleiding, wordt grotendeels vergoed door het ziekenfonds. De cliënt betaalt zelf een minimale remgeldbijdrage per aanwezigheidsdag. Cliënten die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming worden hiervan vrijgesteld.

HOE AANMELDEN?

Je kan in ons centrum alleen terecht na een verwijzing door een huisarts, CLB-arts of geneesheer-specialist.
Neem telefonisch contact op via 011 28 68 48 op volgende momenten:

  • Maandag 14:30u – 16:30u
  • Dinsdag 9u – 11u
  • Donderdag 14:30u – 16:30u

Jouw persoonsgegevens en hulpvraag worden bevraagd. Er zal een eerste afspraak vastgelegd worden om de hulpvraag te verduidelijken.